Coronavirus Information på dansk / Information in English

Karby - digte og malerier i børnehøjde – Københavns Universitet

DIAPLAN > Aktiviteter > Karby - digte og maler...

 

Med landskabet i fokus: Digte og malerier i børnehøjde

Eleverne på Karby Friskole har i efteråret 2011 rettet blikket mod det lokale landskab og gengivet det i ord og billeder.  Dette er gjort med kyndig vejledning af digteren Peter Poulsen og maleren Felix Pedersen, som har instrueret børnene i at kigge efter lyset i havet, farverne på træerne, dyrenes færden samt dufte og lyde i landskabet.

Maleri af DagmarFerniseringen på Karby Friskole d. 17. november 2011 blev på alle måder en vellykket eftermiddag/aften, hvor ca. 60 personer deltog.  Dialogen mellem børn og voksne var yderst livlig, interessant og givtig. Der skal ikke herske tvivl om, at børn ser og oplever landskabet ud
fra andre perspektiver end voksne. Og det giver nye vinker og inputs til planlægningsprocessen samt danner grundlag for nye diskussioner.

Hele forløbet har været med til at give børnene en stemme i planlægningsprocessen for det åbne land; dette gælder både til ferniseringen, i den trykte samling der efterfølgende er blevet udgivet i bogform, samt i familierne hvor det må forventes, at de voksne har snakket med børnene om, hvad de har lavet og hvilke tanker, der ligger bag.

Se hele samlingen af malerier og digte. (pdf 2,4MB). Bogen må bruges med kildehenvisning. 

Bogen med samlingen kan købes ved henvendelse til Ann-Sophie Øberg, Morsø Kommune. Mail: aso@morsoe.dk  eller tlf: 9970 7101. Pris: 75 kr ex. Forsendelse.

Bogen sælges så længe lager haves!